Home

Workshop 'Experimenteren met nieuwe digitale technologie - Machine Learning'

Samen aan machine learning modellen werken

Een machine learning-omgeving, waabij een groep gezamenlijk een model traint

Machine Learning is een onderdeel van AI (Artificial Intelligence) waarbij computersystemen zelfstandig, zonder instructie, leren en zich zelf te verbeteren op basis van te ontwikkelen algoritmen en modellen. In deze workshops werken we samen aan een model volgens generieke stappen binnen de Machine Learning en AI. We volgen hierbij zoveel mogelijk de stappen van het CRISP-DM model, een procesmodel dat dient als de basis voor een datascienceproces.

In een drietal workshops maak je kennis met verschillende machine learning technieken en kijken we in hoeverre uw bedrijf gebruik kan maken van de verschillende machine learning technieken

Workshop 1

In deze eerste workshop maak je kennis met verschillende technieken voor machine learning. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de wijze waarop machine-learning modellen verschillen van traditionele algoritmen en  tonen we aan dat het type machine-learning model vaak afhankelijk is van de doelstellingen van een bedrijf. Aan de hand van  praktijkvoorbeelden laten we zien hoe machine-learning concepten kunnen werken. Hierbij kijken we ook welke situatie voor uw bedrijf van toepassing is of kan zijn.

In deze eerste workshop zal SURF je ook wat vertellen over machine learning taken op een Supercomputer en hoe we ondersteunen bij het verbeteren van simulaties.

Workshop 2

In de tweede workshop gaan we meer zelf aan de slag. In een zogenaamde collaborative omgeving (sandbox) laten we je zien hoe je (met anderen) aan een model kunt werken. Daarbij volgen we de stappen binnen het CRISP-model en maken we gebruik van Jupyter Notebooks waarmee we:

  • Interactief aan oefeningen en opdrachten werken;
  • Samen werken aan de inhoud en model;
  • Laten zien hoe je kunt koppelen met bijvoorbeeld Github;
  • Je toegang krijgt tot instructiemateriaal of andere documentatie;
  • Maar ook laten we je bijvoorbeeld zien hoe je gebruik kunt maken van containerorkestratieplatforms zoals Docker.

Aanvullend kunnen we eventueel  helpen je bij het opschalen van ML-modeltrainingen naar krachtige  infrastructuur.

Voor de workshop zorgt SURF ervoor dat de benodigde (geconfigureerde) software en middelen aanwezig zijn inclusief toegang tot de Jupyter Notebooks en eventuele aanvullende bestanden.

Wie:

Iedereen die in de wereld van machine learning wil duiken, zonder voorafgaande kennis (workshop 1) of al enige basiservaring  heeft in programmeren (Python) en Jupyter Notebooks (vervolg workshops)

Wanneer ?

  • Workshop 1 Februari 2024
  • Workshop 2 Maart 2024

Aanmelden

Op basis van een intake gesprek (digitale maturiteit) kunnen we nagaan of en hoe wij u organisatie kunnen helpen en of de workshops passen bij uw doelstellingen.

Meld u hier aan voor een intake.