Home

Meetup - closing the loop: 3D-printen met 100% gerecycled materiaal

Het hergebruik van materialen biedt een krachtige oplossing voor de uitdagingen rondom duurzaamheid, milieubehoud en grondstoffen tekort. Kom ook naar deze Meetup om praktische voorbeelden te zien en je netwerk uit te breiden.

De wereld waarin we leven wordt geconfronteerd met talloze uitdagingen op het gebied van duurzaamheid en milieubehoud. Grondstoffen worden schaars, afval stapelt zich op en de druk op onze planeet blijft groeien.

Hergebruik van materialen biedt een krachtige oplossing voor deze problemen. Het stelt ons in staat om producten, materialen en hulpbronnen te behouden en te benutten op een manier die niet alleen de afvalberg verkleint, maar ook de kosten verlaagt en onze ecologische voetafdruk vermindert. Tijdens deze meetup geven we jullie een sneak peek in onze ‘Remakers Zone’, waar we mislukte 3D-prints, restmaterialen en testprints verwerken tot fijn granulaat dat opnieuw kan worden gebruikt in onze 3D-printers.

Wat kun je bij deze Meetup verwachten?

  • Praktische voorbeelden: We zullen concrete voorbeelden bespreken van hoe hergebruik van materialen kan worden toegepast in verschillende sectoren, van de bouw en maakindustrie.
  • Netwerken: Een belangrijk onderdeel van deze meetup is de mogelijkheid om te netwerken met gelijkgestemde mensen. Ontmoet nieuwe mensen, bouw contacten op en ontdek samenwerkingskansen.

Lees meer of meld je aan via Meetups.