Home

Internationaal

De Digital Hub Noordwest limiteert zich niet alleen tot Nederland, maar kan je ook helpen met kansen opzoeken via onze internationale partners. Andere landen, instellingen en organisaties kunnen hun specialistische kennis gebruiken om je te helpen waardoor het aanbod nog breder is. Laad je bedrijf op in het buitenland.

Partnernetwerken

SURF

Binnen Surf bundelen Nederlandse onderwijs- en onderzoeksinstellingen hun krachten binnen deze coöperatieve vereniging. Universiteiten, hogescholen, UMC’s, mbo- en onderzoeksinstellingen vormen gezamenlijk SURF. Hun doel is om de best mogelijke digitale diensten in te kopen of te ontwikkelen en om kennisdeling te stimuleren door te blijven innoveren.

SURF is internationaal actief binnen onderwijs- en onderzoeksnetwerken die met soortgelijke doelen hebben op het gebied van faciliteren, monitoren en kansen creëren, of werken binnen het thema ‘digitalisering’. Lees meer over wat SURF doet op internationaal gebied op hun website.

Enterprise Europe Network

Het Enterprise Europe Network (EEN) staat klaar voor ondernemers om nieuwe kansen te grijpen. EEN is het grootste netwerk voor organisatie met internationale ambities. 450 organisaties verdeeld over wel 50 landen, zowel binnen als buiten Europa, helpen ondernemers kosteloos met het vinden van partners wereldwijd. Deze partners kunnen bijvoorbeeld distributeurs, producenten, importeurs of andere samenwerking verbanden zijn.

Iedere regio en sector in Nederland heeft zijn eigen EEN adviseur. EEN adviseurs helpen ondernemers door praktische informatie en advies te geven over internationaliseren. Daarnaast stellen ze profielen op voor het internationale database en gebruiken ze hun internationale netwerk om de juiste zakenpartner te vinden. Leer EEN NL beter kennen hier.

EIT Health

Het Europese Instituut voor Innovatie en Technologie (EIT) bestaat uit verschillende ‘kennis en innovatie communities’ (KIC) die ieder focust op een andere sector of gebied binnen innovatie. De KIC die focust op gezondheid is EIT Health. EIT Health brengt de juiste mensen samen om ervaring en kennis te delen en zo innovatie te stimuleren. De 130 EIT Health partner organisaties en duizenden entrepreneurs vormen samen een netwerk om de uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken.

EIT Health Belgium-Netherlands is een partner organisaties. Binnen de organisatie werken 20 partners samen die expert zijn gebieden binnen de gezondheidzorg, zoals beeldvorming, biotech, MedTech, zorgbeleid en economie. Verken wat EIT Health Belgium-Netherlands, waaronder het laatste nieuws, hier.

Klinkt interessant?

Neem contact met ons op!

Vraag maar raak ->

Andere EDIH’s

De Digital Hub Noordwest is onderdeel vaan het EDIH Network. Het netwerk bestaat uit 151 EDIHs die medegefinancierd zijn door de EU’s Digital Europe Programme en 76 EDIHs met een ‘Seal of Excellence’. De missie voor iedere EDIH is hetzelfde; om de digitale mogelijkheden voor mkb’s en organisaties in de publieke sector te groeien en de digitale transformatie te versnellen. Alleen iedere EDIH heeft z’n eigen specialiteit en sector waarin ze actief zijn. Hierdoor heeft iedere EDIH een uniek aanbod aan workshops, testfaciliteiten en trainingen. Slaan de diensten van de Digital Hub Noordwest niet aan bij jouw vraagstuk, dan kunnen onze Digital Business Developers je helpen de juiste diensten te vinden bij een andere EDIH.