Home

Voor ondernemers

Digital Hub Noordwest is er voor alle innovatieve mkb bedrijven die verder willen groeien met digitalisering. We staan je graag bij. Bij het in beeld brengen van de huidige status van je onderneming en het overzicht krijgen van de mogelijke vervolgstappen. Bij het testen op kleine schaal, voordat je grote investeringen gaat doen. Bij het ontwikkelen van je vaardigheden en die van je medewerkers. Bij het vinden van financiering en subsidies voor digitalisering. En bij het verbinden met voor jouw bedrijf relevante regionale, nationale en Europese netwerken.

Inzicht

Verken de kansen de Digital Hub Noordwest je bedrijf kan bieden door in gesprek te gaan met een van onze Digital Business Developers. Vervolgens geeft een uitgebreid assessmentgesprek – waarbij de Business Developer met jou onderzoekt in welke fase van digitale ontwikkeling je bedrijf zich bevindt – inzicht waar je bedrijf verder kan professionaliseren en toekomstbestendig kan maken. Ontdek waar de mogelijkheden liggen voor digitale ontwikkeling. Met een advies op maat en een aanbod van concrete tools kunnen we jou verder helpen.

Training

Ontwikkel je vaardigheden (en die van je medewerkers) met een van onze trainingen, zoals bijvoorbeeld:

Robotics for industry

Een korte training waarin deelnemers ontdekken welke mogelijkheden de inzet van robots kunnen bieden. In deze sessie wordt, aan de hand van diverse best practices van bedrijven die cobots en robotica-experts inzetten, uitgelegd wat deze ontwikkeling voor jouw mkb-maakbedrijf kan betekenen en hoe je eenvoudig kunt starten.

Data share Community of Practice

In deze ‘Community of Practice’ (CoP) delen bedrijven uit dezelfde keten hun kennis en ervaringen op het gebied van datadelen. Ook leren deelnemers onder begeleiding van een deskundige beter om te gaan met de problemen en uitdagingen in de praktijk.

Wil je meer weten over de trainingen en welke het beste aansluit bij jouw bedrijf? Neem contact op en laat je informeren door een Digital Business Developer.

Omgeving om te experimenteren

Voordat je grote investeringen in digitale innovaties binnen je bedrijf- en productieprocessen gaat doen, wil je eerst op kleine schaal onderzoeken of je idee wel gaat werken. Digital Hub Noordwest biedt toegang tot testfaciliteiten, studenten- en onderzoeksteams om in een veilige testomgeving te onderzoeken en experimenteren met digitale toepassingen. Denk dan aan bijvoorbeeld robotisering, AI en 3D printing.

Enkele voorbeelden:

Proof of Concept

Waarbij studenten een (werkend) proof of concept maken voor een vraagstuk van een mkb-bedrijf wat met AI opgelost kan worden.

Data Sharing Bootcamp

In vier bijeenkomsten worden deelnemers meegenomen in het waarom, wat en hoe van data delen.

Events

Regelmatig organiseren we evenementen voor ondernemers. Om kennis te maken met het netwerk en uiteraard om kennis (met elkaar) te delen. Van Innovation Dinners tot webinars, workshops en colleges.

Innovation Dinner

Zo organiseert 3D Makers Zone iedere maand een Innovation Dinner met een wisselend thema. Tijdens deze dinners laten we zien hoe je als ondernemer Smart Industry kansen kan benutten. Onderwerpen zoals skills development, productiviteitsgroei en data economics komen aan bod. Inspirerende sprekers zullen jullie meenemen in de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en met jullie in gesprek gaan om te zien welke mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijf.

Kijk in de evenementenkalender voor het actuele aanbod en programma.

Evenementenkalender

Kunnen we je (verder) helpen? We horen het graag!

Op de hoogte blijven?

Laat je naam en e-mailadres achter en we houden je op de hoogte van nieuws, evenementen en trainingen.

Inschrijven nieuwsbrief