Praktische informatie
- Voor wie: Ondernemers actief en/of geïnteresseerd Smart Agri
- Datum: Vrijdag 31 januari 2025
-
- Locatie: Agri Innovation Centre
- Adres: Wisentweg 13C, 8251 PB, Dronten
- Kosten: je kan kosteloos deelnemen
Programma
10:00 – 10:30 |
Inloop |
10:30 – 11:15 |
Opening programma – met André Hoogendijk (Directeur BO Akkerbouw) en Corné Kocks (Lector Precisielandbouw) |
11:15 – 12:15 |
Eerste workshop ronde |
12:15 – 13:15 |
Lunch |
13:15 – 14:15 |
Tweede workshop ronde |
14:15 – 15:00 |
Afsluiting evenement met aansluitend borrel |
Workshops die je kan volgen
Ronde 1 ( 11:15 – 12:15)
- Precisievoeding in de pluimveehouderij: Dr. Laura Star (Lector Duurzame Pluimveehouderij in een Circulaire Bedrijfsvoering bij Aeres Hogeschool Dronten) neemt je mee in de mogelijkheden van Smart Agri in de pluimveehouderij. Wat kunnen we allemaal te weten komen over de individuele kip? En hoe kunnen we deze informatie gebruiken voor een gerichtere en efficiëntere voerstrategie?
- Improving life on the farm: Sinds 1977 levert Nedap een essentiële bijdrage aan duurzame voedselproductie. Met technologie die de wereldwijde melkveehouderij opnieuw definieert en een positieve impact heeft op het leven van boeren, hun koeien, hun omgeving en de planeet. Nedap oplossingen bieden diepgaande inzichten in koe monitoring, die boeren in staat stellen de gezondheid en productiviteit van hun dieren te optimaliseren. Benieuwd naar de oplossingen en inzichten van Nedap? Creëer jouw ideale dashboard, welke inzichten zijn belangrijk voor jou en waarom?
- Digitalisering en data delen: We willen veel meer grip hebben op data op ons bedrijf. De nieuwe gedragscode Datagebruik Agrifood is een betrouwbare basis voor verantwoord datagebruik. Corné Kempenaar, Coördinator Data & Precisielandbouw bij BO Akkerbouw, neemt u mee in de wereld van data en -gebruik en vertelt u meer over welke zaken eraan komen, zoals KPI’s voor stikstof, fosfaat, water, waar je als bedrijf aan moet gaan voldoen, evenals de gewasbeschermingsmonitor.
- Groei Slim in de Open Teelten: Op een hoger niveau boeren? Jeroen Wolters legt uit wat precisielandbouw heel praktisch voor uw bedrijf kan betekenen. Zijn bedrijf Doorgrond laat u kennismaken met vernieuwende technieken binnen de agrarische sector. Denk bijvoorbeeld aan Artificial Intelligence in combinatie met cameratechnieken, waardoor onkruid en ziektes heel effectief gedetecteerd en bestreden kunnen worden. Ook hebben Jeroen en zijn team ervaring in autonoom rijden en robotisering.
Rond 2 (13:25 – 14:25)
- Camerasensoren, toepassingen in de fruitteelt en kansen voor andere open teelten: De ontwikkelingen in technologie gaan hard. Camera’s kunnen inmiddels sneller en effectiever zaken detecteren dan het menselijk oog. En die data kun je vervolgens gebruiken om bedrijfsondersteunende beslissingen te maken, zoals bij het maken van taakkaarten om gewasbescherming efficiënter in te zetten. Bert Rijk van Aurea Imaging gebruikt camerasensoren en deep learning in de fruitteelt. In deze workshop neemt hij u mee in de wereld van camerasensoren en het vervolgens toepassen van die data.
- Optimaliseren in de varkenshouderij: Hoe ga je om met alle data die op het bedrijf verzameld wordt? Hoe kunnen systemen aan elkaar gekoppeld worden om het beste resultaat te behalen op het gebied van gezondheid, welzijn en productie? Richard ten Cate en Bart Nijbroek van FarmResult nemen u mee in de mogelijkheden en voordelen die het combineren van staldata en waarnemingen biedt in de varkenshouderij. Meld u aan en ontdek wat deze geïntegreerde aanpak voor uw bedrijf kan betekenen.
- Ethische, juridische en sociale aspecten van Artificial Intelligence: AI is inmiddels niet meer weg te denken. Velen van ons gebruiken dagelijks AI programma’s als ChatGPT en AI kan veel gaan betekenen voor efficiëntere en duurzamere voedselsystemen. Wat betekent AI voor de sector? Roel Veraart, onderzoeker AI bij WUR, neemt u mee in wat AI is en wat het voor u kan betekenen, alsmede in ethische, juridische en sociale aspecten van AI. Deze workshop is in samenwerking met het ELSA-lab.
- Slim agrarisch waterbeheer: Krijg praktische handvatten voor de toepassingen van precisielandbouw bij agrarisch waterbeheer! Wolter van der Kooij, Lector agrarisch waterbeheer, neemt u mee in de uitdagingen van waterbeheer in de agrarische sector, zoals kwantiteit, kwaliteit, en verzilting, en neemt u mee in mogelijke oplossingen. Student Harm de Korte zal u vertellen welke toekomstige mogelijkheden sensoren bieden.
Aanmelden
Kosteloos aanmelden voor het evenement kan via deze link.
Aanmelden