Home

Workshop 'Innovatiewerkplaats voor data en AI producten/diensten | Data & AI Studio'

Veel mkb organisaties hebben bedrijfsmatige vraagstukken (zoals: verbeteren klanttevredenheid, verhogen omzet) waarbij de inzet van data en AI ze verder kan helpen. Vaak is het een puzzel om helder en duidelijk te formuleren wat de precieze ambitie en wens is en hoe het toepassen van AI daarbij past. Daarom biedt de Hogeschool Utrecht een kosteloze workshop aan mkb’ers aan.

De eerste workshop vindt op 18 september plaats waarna er een optioneel traject van 1-4 weken volgt. Aanmelden kan tussen 7 en 28 augustus. Meer informatie volgt.

Tijdens een halve dag gaan deelnemers met de Hogeschool Utrecht op een gestructureerde en professionele manier inventariseren wat de ambities van de organisatie zijn en of de inzet AI hierbij kan helpen.

Denk bijvoorbeeld aan het automatisch afhandelen door AI van binnenkomende e-mails met vragen. Of denk aan de inzet van AI om preventief onderhoud op machines in te plannen.

Na de workshop besluit de mkb’er (geadviseerd door de HU) of het verstandig is om een kortdurende AI pilot (1-4 weken) op te starten om meer diepgaand te onderzoeken of een AI-oplossing waardevol is voor het bedrijf.

Studenten van de Hogeschool Utrecht staan tijdens deze AI pilot periode de mkb’er bij of kunnen het uitzoekwerk voor de organisatie uitvoeren.

Na deze periode van 1-4 weken plant de mkb’er samen met de HU een evaluatie-moment en besluit de mkb’er om de AI-pilot al dan niet om te zetten in een AI-project.

De doelgroep voor deze workshop zijn mkb’s met een specifiek data- en/of AI gedreven product of dienst die ze verder willen ontwikkelen. De deelnemers kunnen projectleiders, product owners, business developers of innovation managers zijn. Tijdens het project is de deelnemer ongeveer 2 uur per week bezig.

Heb je nog wat vraagtekens over hoe jouw onderneming kan digitaliseren of weet je niet zeker of dit project bij je past? Praat met de Digital Hub Noordwest digital business developers door te mailen naar info@edih-dhnw.nl.

Meld je voor 28 augustus aan door te mailen naar Mark Scholten, PhD (mark.scholten@hu.nl) of Rhied Al-Othmani (rhied.al-othmani@hu.nl).