Home

Workshop 'Hoe geef ik sturing met dashboardinformatie? | Dashboard Development and Data Exploration'

Ontwerp, implementeer en interpreteer een KPI dashboard voor jouw onderneming. Wordt getraind om het traject van gegevens naar bruikbare sturingsmaatregelen zelf te onderhouden bij de Hogeschool van Amsterdam.

Het traject duurt 5 maanden en start in September. De specifieke startdatum volgt nog.

Ontwikkeling van Key Performance Indicators (KPI’s) met betrekking tot de financiën, interne processen, duurzaamheidsdoelstellingen, klanten en markt, en leer en groei van de onderneming. Importeren, verkennen, corrigeren en opschonen van datasets. Meting en visualisatie van de KPI’s in dashboards door gebruik te maken van relevante gegevensbronnen. Het vertalen van strategische, informatie in de vorm van dashboards naar strategie-implementatie en bijbehorende sturings-informatie.

De doelgroep zijn financiële afdelingen van mkb’s. De deelnemers zijn medewerkers in financiële-, duurzaamheids- en ICT-functies met enige mate van automatiserings- en digitaliseringskennis en motivatie om bedrijfsresultaat te verbeteren door inzicht te krijgen in kritische succesfactoren. De verwachte tijdsinvestering van de deelnemer is ongeveer 80 uur verdeeld over 5 maanden.

Aan het einde van jet traject heeft de onderneming een dashboards met meest-relevante KPI’s, waaronder duurzaamheids-KPI’s, en een getrainde medewerkers voor het bouwen van dashboards. Na afloop van de implementatie en training blijft de hogeschool van Amsterdam beschikbaar voor vragen.

Meld je zo snel mogelijk aan door te mailen naar Kees van Montfort (c.a.g.m.van.montfort@hva.nl)