Digital Hub Noordwest op de Dutch Health Week met drie interessante en inspirerende sessies

Op 10 april staan we met de Digital hub Noordwest op de Zorg&ict beurs tijdens de Dutch Health Week (DHW). We verzorgen drie sessies samen met onze partners waarin we 3D-printen, sociale robots en AI in de zorg verkennen. Ga met ons op ontdekkingstocht hoe deze technieken ingezet kunnen worden, de laatste ontwikkelingen en de obstakels die overwonnen moeten worden. Daarnaast kan je jouw vragen kwijt over digitale oplossingen binnen jouw bedrijf en kan je na de sessie gelijk aansluiten bij de netwerkborrel op het Heart of Health-startupplein. Mis het niet!

28 februari 2024 3 min.

Verken, interacteer en inspireer: spring met ons in de wereld van digitale zorginnovaties

Altijd al meer willen weten hoe 3D-printen ingezet kan worden bij het maken van protheses? Hoe robots prikangst kunnen verminderen? Of hoe je AI kan gebruiken in je eigen (zorg)bedrijf en welke overwegingen je moet maken? Samen met onze partners 3D Makers Zone, Hogeschool Utrecht en EIT Health zetten we drie mooie sessies neer om samen in deze onderwerpen te duiken. Krijg een idee hoe deze digitale oplossingen in de praktijk gebruikt worden en hoe je het in jouw bedrijf kan gebruiken. Met iedere sessie van 25 minuten duik je in een vogelvlucht het onderwerp in en word je aan het denken gezet. Neem plaats bij een of meerdere sessies in theater 5 van 14:30 tot 16:00 tijdens de beurs.

Sessietitel

Sprekers

Efficiënter van produceren naar patiënt met 3D printen Jasper Dol en Peter van den Bosch van 3D Makers Zone
Sociale robots in de zorg: een balans tussen menselijkheid en technologie dr.ing. Matthijs Smakman en dr. Simone de Droog van de Hogeschool Utrecht
Slim navigeren met AI in de gezondheidszorg: Van ambitie naar implementatie Menno Kok en Hayley Every van EIT Health met een panel van twee startups en een onderzoeker van de Hogeschool Utrecht

 

Over Dutch Health Week

Tijdens de Dutch Health Week staat Utrecht voor de hele week in het teken van zorg en gezondheid. Dit unieke event voor iedereen die zich binnen Nederland met gezondheid en zorg bezighoudt vindt plaats van 7 april 2024 t/m 14 april 2024. De stad is het epicentrum van gezondheid en welzijn door een scala aan evenementen en initiatieven die de gezondheid van lichaam en geest bevorderen. Een van de grote evenementen tijdens de DHW is de Zorg&ict. Deze beurs is jaarlijks de ontmoetingsplek voor zorgprofessionals en geïnteresseerden om zich te laten informeren en inspireren door slimme technologieën en innovatieve oplossingen in de zorg. Naast de vele stands en presentaties wordt de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 tijdens de beurs uitgereikt.

EDIH-partner ROM Utrecht Region verzorgt een heel programma tijdens de Dutch Health Week en organiseren meerdere sessies met een breed scala van onderwerpen gericht op bedrijven en ondernemers. Kijk hier voor om meer te weten over hun programma.

Over Digital Hub Noordwest & Smart Urban Health

De Digital Hub Noordwest staat klaar voor alle ondernemers in de provincie Flevoland, Noord-Holland en Utrecht, maar richt zich voornamelijk een paar sectoren waaronder Smart Urban Health. Hierin worden verschillende digitale oplossingen ingezet voor het verbeteren van de gezondheid in de leefomgeving. Dit kan door verduurzaming of innovaties in de gezondheidszorg. Door het ondersteunen van bedrijven in het delen van data, inzetten van AI en het samenbrengen van bedrijven in learning communicaties gaan we slimmer werken.

Blijf op de hoogte van opkomende workshops, evenementen en actualiteiten

Meld je aan voor de Digital Hub Noordwest Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief