Samenwerkingen die het bijzonder maken
Naast het mooie resultaat voor Velotech.AI, draait het vooral om de mensen waarmee je samenwerkt. “De mogelijkheid voor dit soort subsidies is leuk, maar het gaat voornamelijk om de mensen waarmee je werkt. Je helpt elkaar, als het maar bijdraagt aan een succesvolle innovatie die de wereld beter maakt.”, geeft Willem aan. “Ik heb een paar mensen binnen de HvA waarmee ik heel prettig kan samenwerken. Die kijken altijd naar de balans tussen de waarde voor de opleiding en de waarde voor het bedrijf.”
Die energie kwam van beide kanten tijdens het project. “Willem is heel enthousiast en innovatief, wat een leuke samenwerking vormt. Door een open en vriendelijke samenwerking te hebben waarbij je vertrouwen bouwt, motiveer je elkaar om te innoveren en nieuwe oplossingen te creëren. In deze samenwerking met kennisinstellingen heeft de ondernemer een lager risico om te innoveren, omdat ze zelf minder middelen hoeven te investeren. Het is fijn om deze mogelijkheid te kunnen aanbieden en te zien wat er allemaal mogelijk is” zegt David.
Lokale mogelijkheden voor Velotech.AI en een internationaal vooruit blik
Door het gebruik van deze technologie hebben gemeentes minder onderhoudskosten. Het project is uitgegroeid tot het bedrijf Velotech.AI, dat de inspectie van lichten, wegen en natuur in publieke ruimtes op fiets aanbiedt aan gemeentes internationaal. “Er is interesse getoond in wat we hebben ontwikkeld door steden zoals Hamburg en Straatsburg. Daarnaast heb ik tijdens de missie met de RvO naar de Smart City evenement in Barcelona kunnen valideren dat het probleem dat wij in Nederland hebben, breder wordt ervaren. De volgende stap is om partners te vinden om op deze internationale vraag in te spelen.”
De toekomst vooruitzichten blijven daar niet alleen bij. Velotech.AI heeft een tender gewonnen voor een ethische datawinning project van de gemeente Amsterdam. Dit richt zich op het beschermen van de privacy van inwoners in een openbare ruimte. De ambitie van Willem blijft duidelijk. “Ik wil Europa dataficeren en in kaart brengen wat de best en slechts onderhouden stad is. Op lange termijn is de ambitie om het dataverzamelingsproces te decentraliseren en te benchmarken hoe iets presteert door technologie te gebruiken die je op afstand kunt inzetten en aansturen.”
Terugkijkend op zijn samenwerking met de HvA en SURF heeft Willem het volgende advies voor bedrijven die ook een project beginnen met kennisinstellingen. “Denk goed na wat je wil, wat relevant voor jou is, laat je informeren, brainstorm en neem er de tijd voor. Wacht niet op het eindresultaat en wees betrokken bij het proces om de waarde eruit te halen.”
Meer weten over Velotech.AI of de digitale oplossing?
Houd de website van Velotech.AI en de LinkedIn van Willem in de gaten om de laatste ontwikkelingen te volgen. Of lees dit artikel van SURF als je meer wilt weten over de ontwikkeling van de technologische oplossing binnen dit project.
Verwijzingen:
- RTL Nieuws
- 1limburg
- Gemeente Amsterdam
- Nederlands Dagblad