Onderzoeksvraag Informatiekunde bij mkb

Krijg antwoord op een onderzoeksvraag over een product of dienst binnen jouw bedrijf. Deze antwoorden najagen is voor sommige bedrijven niet mogelijk door een beperkte capaciteit of doordat de kennis ontbreekt om zelf onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor het inzetten van ICT technologie in het bedrijf. Een student duikt voor jouw in de vraag.

Het traject

Een student Informatiekunde van de Universiteit Utrecht verdiept zich in de opdracht van jouw bedrijf. Dit kan een onderzoeksvraag zijn over een product of dienst, of aan het uitvoeren van een haalbaarheidsstudie. Vragen kunnen bijvoorbeeld over het inzetten van AI of game- en mediatechnologie gaan. Jouw vraag stuurt waar naar gekeken wordt.

Voor wie is dit traject?

De workshops zijn geschikt voor Mkb-bedrijven met behoefte aan game- en mediatechnologie AI, of algemene ICT technologie. De deelnemer vanuit het bedrijf is de opdrachtgever voor het studententeam, en de product owner binnen het bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld een innovatiemanager of een business developer zijn. De opdrachtgever beschikt over de tijd om de onderzoeksvraag/opdracht samen met begeleidende docent te formuleren, te presenteren aan de studenten, en feedback te geven aan de studenten.

Wat levert het op?

Afhankelijk van de opdracht kan de oplevering bestaan uit een ontwerp, software, prototype systeem en manuals van de ontwikkeling of verbetering van een product of dienst. Als de opdracht complex is en ruimte biedt voor verder onderzoek, dan zijn vervolgprojecten mogelijk. Dit kan binnen de Universiteit Utrecht, het andere aanbod van de Digital Hub Noordwest zijn of via onze expertdatabase.

Kosten en tijd

De workshops worden kosteloos aangeboden als onderdeel van het EDIH Digital Hub Noordwest programma. Het enige wat je hoeft te investeren is je tijd en energie. De opdrachtgever is betrokken bij het opstellen van de opdracht, aanwezig bij kick-off meeting, tussentijdse afstemming en eindoplevering (ca. 1 uur per keer). Naar behoefte komt daar aanvullende tussentijdse monitoring bij.

Interesse om deel te nemen?

Bedrijven kunnen van start gaan in het traject wanneer er plek is en afhankelijk van de planning van de Universiteit Utrecht. Meestal gaan in februari, april, september en november weer nieuwe trajecten van start. Vul het onderstaande formulier en kom in contact met onze Digital Business Developers. Zij zullen je vraagstuk met je in kaart brengen en je in contact brengen met de trajectorganisatoren.

Partners betrokken bij het organiseren

Digital Business Developers bij jou in de buurt

Blijf op de hoogte