Digitalisering maakbedrijven

Leer en ervaar de toegevoegde waarde van Additive Manufactuing, oftewel 3D printen, voor je bedrijf. Ontdek hoe je de eerste stappen hierin kan zetten. Tijdens een serie aan workshops ga je kijken welke mogelijkheden voor het toepassen van 3D printen binnen jouw bedrijf er zijn en leer je meer over de uitvoering. Zo kan jouw bedrijf met 3D printen duurzamer, flexibeler en effectiever produceren.

De workshop

Deze workshopserie helpt mkb-maakbedrijven om kennis en vaardigheden te ontwikkelen om van 2D naar 3D productieprocessen te komen. Met 3D productieprocessen is er onder andere meer ruimte om zelf te ontwerpen, meer keuze in het gebruik van verschillende (duurzame) materialen en kunnen producten sneller ontwikkeld worden. Binnen deze workshopserie wordt er ingegaan op het modelleren, software keuzes, verschillende (duurzame) materialen waarmee geprint kan worden en afsluitend
wordt hier een business case aangehangen. De workshops worden verspreid over zes maanden gegeven.

Voor wie is deze workshopserie?

De workshops zijn geschikt voor alle mkb-bedrijven die interesse hebben in Additive Manufacturing. Vanuit het bedrijf kunnen medewerkers uit alle lagen van het bedrijf deelnemen aan de workshopserie. Denk hierbij aan medewerkers productontwikkeling, innovatie, werkvoorbereiding, ontwerp, productie, maar ook management. Voorkennis over 3D printen is niet nodig. Het belangrijkste is interesse om te ontdekken hoe met digitalisering groei gerealiseerd kan worden of vraag naar een verbeteringsmogelijkheid van productieprocessen.

Wat levert het op?

De deelnemer loopt weg met kennis van de toegevoegde waarde van Additive Manufacturing voor het bedrijf. Daarnaast heb je een plan van aanpak hoe je hierin de eerste stappen kunnen zetten tot realisatie.

Na afloop van de workshops kunnen we het bedrijf helpen bij haalbaarheidsstudies of doorverwijzen naar andere partners en bedrijven die ze kunnen helpen bij het implementeren van Additive Manufacturing oplossingen. Tijdens de haalbaarheidsstudies wordt de toepassing van Additive Manufacturing voor verbetering van het productieproces of ontwikkeling van producten onderzocht. Hierbij hoort ook het zoeken naar mogelijkheden van financiering van deze oplossingen.

Kosten en tijd

De workshops worden kosteloos aangeboden als onderdeel van het EDIH Digital Hub Noordwest programma. Het enige wat je hoeft te investeren is je tijd en energie. De totale inspanning voor de workshops ligt tussen de 12 en 16 uur.

Interesse om deel te nemen?

De workshops worden gepland als er genoeg interesse is. Dus vul het onderstaande formulier in. In de tussentijd kom je in contact met onze Digital Business Developers. Zij zullen je op de hoogte houden wanneer er genoeg animo is en de volgende workshop wordt gepland.

 

Partners betrokken bij het organiseren

Digital Business Developers bij jou in de buurt

  • Noord-Holland

    De partnerorganisaties binnen Noord-Holland zijn ROM InWest, Hogeschool van Amsterdam, Vrije Universiteit Amsterdam, 3D Makers Zone, ONHN (Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord), SURF en Techport.

  • Utrecht

    De partnerorganisaties binnen Utrecht zijn ROM Utrecht Region, Hogeschool Utrecht, Universiteit Utrecht, en Koninklijke Metaalunie.

  • Flevoland

    De partnerorganisaties binnen Flevoland zijn Horizon Flevoland en Aeres Hogeschool.

Blijf op de hoogte